<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1534011543679989&ev=PageView&noscript=1" /> Drakensberg
Logo
Logo

Drakensberg - 11 dage

27.900 kr

20. - 30. september 2024

Dette er en tur for dig, som elsker at vandre. Dig, som kun vil se det allerbedste af Sydafrika og dig, som vil overnatte på lodges af høj kvalitet imens. Du skal ikke tænke på madlavning eller andet praktisk - bare nyde turen og naturen. Sikkerheden er der også taget hånd om.

Drakensberg på østsiden af Lesotho er en af de allerbedste steder i verden at vandre. Det er én lang perlerække af fantastiske udsigter. Du vil elske den specielle stemning der er her. Roen, stilheden og alligevel lyde fra kvidrende fugle og rislende vandløb.

Der er en masse vandring på turen, men også enkelte historiske/kulturelle indslag, fx. om Mandela. Kørslen er begrænset, og selv om der aktivitet, så er det ikke tidspresset.

Overnatningerne er virkelig behagelige. Der er meget højt komfortniveau på turen. Vi bor udelukkende på kvalitetslodges, og der bliver sørget godt for os i forhold til mad. Alle måltider bliver serveret for os. Du skal ikke selv røre en finger i den henseende.

Det er området omkring den røde streg, at vi opholder os i. Dog med en enkelt overnatning i Durban i starten af turen.

DAGSPROGRAM

Dag 1

Afrejse fra Danmark om eftermiddagen

Dag 2

Ankomst til Durban omkring frokosttid. Vi finder vores B&B og slapper af og nyder udsigten fra terrassen – måske tager vi en lille slentretur langs stranden, måske skal vi lige bade lidt i det Indiske Ocean.

Dag 3

Nu starter turen for alvor. Efter en dejlig morgenmad sætter vi kurs mod Underberg. Det er en lille by for foden af bjergene, og det er her vi skal bo de næste 3 nætter. Køreturen er på ca. 3 timer. VI starter ved kysten og langsom dukker bjergene op forude. Luften bliver mindre fugtig og føles renere. Du kan mærke at her bliver tyndere befolket og at roen indfinder sig sammen med det smukke landskab.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd - enten en kortere vandretur, udforskning af Underberg eller hygge på terrassen.

Det sydlige Drakensberg

Dag 4

Idag skal vi på en dagstur ind i Lesotho - en lille bjergstat, som er helt omkranset af Sydafrika. Den eneste måde at komme til Lesotho er ved at køre op gennem bjergpasset Sani Pass.

Det er en køretur, som kun kan lade sig gøre i en 4x4. Vores guide fra Drakensberg Adventures har helt styr på forholdene og kører fuldt forsvarligt, og han har også styr på vandreturen til Hodgsons Peaks, som er den top i ca. 3250 m højde, vi skal bestige idag.

Køreturen gennem Sani Pass er en oplevelse i sig selv med en del hårnålesving de sidste 8 km. Men udsigten fra Hodgsons Peaks er også værd at gå efter. Du er i Lesotho, men kan se mange kilometer ind i Sydafrikas bakkede landskab.

Vandreturen sluttes af med en drink på Afrikas højest beliggende pub inden nedturen starter, og vi kan komme hjem til middagen, som bliver serveret for os.

Regn med ca. 4 timers vandring og ca. 400 højdemeter.

hulemalerier

Dag 5

Nu står den på en blanding af vandring og kultur/historie. Vi skal vandre ud at se nogle hulemalerier - eller bushman paintings, som de også kaldes. Bushmen er de mennesker, som boede i Sydafrika før de hvide og de sorte ankom. Nogle små mennesker, som levede fuldstændig i pagt med naturen. Deres eneste efterladenskaber er de malerier, som de har lavet i grotter rundt omkring især i Drakensberg.

Igen idag bruger vi en lokal Sydafrikansk guide, som er utrolig vidende. Han er hvid, og han har en stor kærlighed til de næsten udryddede bushmen.

Vi bliver nede i Sydafrika, men har udsigt til Lesotho, hvor vi var inde igår.

Drakensberg - Bushman paintings

Mandela

Dag 6

I dag skal vi forlade Underberg og videre til den nordlige del af Drakensberg. Turen går forbi Howick og Capture Site, som er det sted, hvor Mandela blev stoppet af politiet i august 1962. Det, som blev starten på hans 27 år i fængsel.

På stedet er der i dag rejst en skulptur og der ligger et lille, men godt museum, hvor vi bruger ca. en time.

Herefter går turen til en restaurant for at få frokost og så fortsætter turen mod Bergville, hvor vi skal overnatte på endnu en luksuslodge, Cavern - helt ude i bjergene.

Tugela falls - verdens højeste vandfald

Dag 7 - 9

Nu følger 3 vandredage i streg, som du kommer til at huske. Og når vandringen er slut på dag 9, tager vi en gang massage til de ømme ben.

Vi skal vandre fra Cavern - vores lodge i Bergville - til Witsieshoek Mountain lodge. En tur på ca. 12 km med en stigning på ca. 900 højdemeter. Vi har en guide med fra Cavern, som viser os vej og fortæller om livet i hans landsby og de ting vi ser undervejs.

Næste dag tager vi turen til toppen af Amphitheater og ned igen til samme lodge.

Amphitheater er et stort klippestykke hvorfra Tugela Falls - verdens højeste vandfald - løber ud over kanten. Selve vandfaldet er ret lille, da det starter meget højt oppe. Turen herop er forholdsvis nem. Der er god sti hele vejen og stiger, hvis det bliver for stejlt. Udsigten fra toppen er i en klasse for sig.

Den 3. dag tager vi en flad vandrerute på ca. 4 timer, ned gennem Mahai-dalen. Her bliver vi hentet og kørt tilbage til Cavern, hvor vi startede fra. Herefter står den på massage og afslapning resten af dagen samt en god middag her den sidste rigtige aften i Sydafrika.

de sidste dage

Dag 10

Turen nærmer sig sin afslutning. Vi mangler kun en køretur til lufthavnen i Johannesburg og flyveturen hjem.

Dag 11

Hjemkomst til Danmark om formiddagen.

Pris

Turen koster 27.900 kr/person i dobbeltværelse. I prisen er indregnet flybillet fra København, transport, alle overnatninger, alle guidede ture, indgange til parker, massage og alle måltider – undtaget, hvis du har brug for lidt i lufthavnen.

Depositum på 15.000 kr/person betales ved tilmelding.

Enkeltværelse kan tilkøbes mod et tillæg 2.000 kr.

Jeg elsker, når jeg rejser med en gruppe, som kender hinanden i forvejen. Det giver altid en ekstra hyggelig tur med god stemning. Derfor er der 1.000 kr rabat/billet, hvis du køber 4 billetter eller mere.

Da bjerge er en stor en del af turen, skal du kunne vandre i lidt kuperet terræn. Du skal være i rimelig fysisk form hjemmefra. Det betyder, at du skal kunne vandre ca. 15 km om dagen. Mindst to dage i træk - også med 500 højdemeter indlagt. Det er dog vandring - ikke klatring.

Hvis du har spørgsmål til turen, eller hvis du vil tilmeldes, er du velkommen til at skrive en besked til mig.

Hiking Viking ApS

Haraldstedvej 99

4100 Ringsted

6014 4193

CVR. nr 42520209