<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1534011543679989&ev=PageView&noscript=1" /> Klima
Logo
Logo

klima

Klimaet forandrer sig mere og mere. Og vi ved allesammen godt, at flyrejser – med den CO2-udledning, som følger med, kun gør det endnu værre.

Skal vi så holde op med at flyve? Det har jeg spurgt mig selv om mange gange. Men vi har jo lige afholdt os fra at flyve i en lang coronanedlukning. Det havde nogle andre uheldige konsekvenser for et land som Sydafrika, der har mange ansatte i turistbranchen og så stor arbejdsløshed, at hvert job tæller.

Samtidig går mange af turisternes penge til at forbedre miljøet og passe på naturen på anden vis. Fx. går en del af indgangsbilletten til nationalparkerne til at bekæmpe krybskytteri. Så hvis der ingen turister er, går det ud over elefanter og næsehorn.

Derfor har jeg besluttet at fortsætte med at lave rejser til Sydafrika. Jeg holder alt for meget af landet til at lade være. Jeg overnatter på øko-lodges, hvor det er muligt og prøver i det hele taget, at rejse med så lille aftryk på miljøet som muligt.

I forhold til CO2-udledning, så planter jeg mangrove-træer på Madagascar, som optager CO2 svarende til den mængde, som jeg og mine kunder udleder på en lang flyrejse. Det kan der være mange holdninger til, men i øjeblikket synes jeg, at det er den bedste løsning.

Indtil videre er det blevet til 750 mangrove-træer. Det svarer til de flyrejser, mine kunder og jeg har taget i 2022 og 2023.

Hiking Viking ApS

Haraldstedvej 99

4100 Ringsted

6014 4193

CVR. nr 42520209